METAL CITY FESTIVAL

Biljett släpp 21 februari klockan 10:00

Konsert - 1 maj 2019

METAL CITY FESTIVAL

Premiär för inomhusfestivalen Metal City

Trädgår´n hyllar Göteborg som metalstad genom att arrangera en inomhusfestival med Dead by April som huvudband. Den 1 maj gör de sin första spelning i stan på tre år, med frontmannen Jimmie Strimell.

Metal City är Trädgår´ns första festivalprojekt som konsertarrangör. I samband med den nyutvecklade konsertavdelningen har Trädgår´n etablerat en ny scen, T2, som rymmer 375 stående gäster. Den kommer att komplettera den mer välkända stora scenen, T1, som i sin tur har ökat kapaciteten från 1100 till 1300 gäster.

Metal City drar igång med en vinnande line up bestående av sex fantastiska metalband från Västra Götaland: Dead by April, Sparzanza, Imminence, Chugger, Six Foot Six och Super Ego. Inomhusfestivalen kommer att bli en fantastisk upplevelse med två scener, sex band, över nio timmar livemusik och live underhållning i pauserna med specialgäster Martin och Paolo från Lillasyster. Trädgår´ns härliga uteservering kommer att öppnas upp för att mätta hungriga besökare med en food court som erbjuder god mat.

”Äntligen tillbaka på hemmaplan, var ett tag den! Ska bli kul att göra det på Metalcity! Rock On!” Dead by April

”Vi i Imminence har nog inte spelat i en och samma stad så många gånger i Sverige som vi har gjort i Göteborg, så den här gången känns det extra roligt att få återvända och vara en del utav första upplagan av Metal City Festival, framförallt när det blir ett hemmaplans-gig för vårt senaste tillskott, Christian Höijer (bas), i bandet!” Imminence

”Det känns som om det var evigheter sedan vi spelade i Göteborg, så det ska bli riktigt kul att komma till Metalcity den 1 maj. Götet har alltid behandlat oss bra! Vi ses där!” Sparzanza

 

DEAD BY APRIL

Med över 100 miljoner streams på Spotify, 6 faldigt platina, flerfaldigt guld och grammis belönade har Dead By April stått för att vara Sveriges Största Svenska Electro/Rock Export. Som support till Världsband som Linkin Park och med flera nationella tv-framträdanden i bagaget har bandet nu klivit närmare sin originaluppsättning med Jimmie Strimell åter som frontman.

 

SPARZANZA
Med mer än 20 år i branschen har SPARZANZA förvärvat sig ett gediget namn på den Skandinaviska rockscenen. Med tusentals sålda album, över 25 miljoner streams på Spotify, närmare 70 000 följare i socialamedier utgör Sparzanza ett av de starkast befästa Svenska Hårdrock/metalbanden i modern tid, Skandinavien!
Med senaste plattan ”Announcing the end” och nya singeln ”whatever come may be” bokas bandet nu för framträdanden i Sverige 2018.

 

IMMINENCE
Sedan släppet av sitt andra fullängdsalbum THIS IS GOODBYE har Imminence befäst sig på den Europeiska marknaden som en av de snabbast växande rock/metalakterna på marknaden idag. Signade av världens största skivbolag för rock och metal – Nuclear Blast -, över 12 miljoner streams, 10 singlar, utsålda spelningar runtom i Europa i bagaget är Malmöbandet just nu högaktuella med senaste singelsläppet ”Paralyzed”!

 

CHUGGER
Är ett energiskt kraftpaket som blandar Göteborgs anrika metalsound med groovet från den amerikanska södern.
Jämförbara med högintensiva akter som t.ex Slipknot, Lamb of God och Arch Enemy har CHUGGER’s brutala sound och scenshow spridit sig som böldpest över Europa sedan 2012 och stod senast på scen på både Gefle Metal Festival och Wacken Open Air. Dödsmaskinen har laddat upp med nytt material i tanken och ifall du inte sett CHUGGER live är det hög tid att se dem nu.
Om du gillar din musik tung med ett rejält gung och en och annan näve i luften har du kommit rätt!

 

SIX FOOT SIX
Six Foot Six bildades av Kristoffer Göbel i oktober 2017. Inspirerad av hans barndomsmusikhjältar tills alla moderna metalband bestämde han sig för att skriva låtarna som bidrog till albumet ”Six Foot Six Project”. Med driven för att skapa ett spännande album uppmanade han sina gästmusiker att bidra med eget. Några av dessa var gitarrist och sångare Christoffer Borg (Art Nation, Taste), gitarristen Johan Eskilsson (Cipher System, Dead by April), gitarristen och sångaren Niklas Stålvind (Wolf), sångaren Magnus Winterwild (Axenstar) och sångaren David Åkesson (Quantie).

SUPER EGO
Powertrio från Göteborg med omnejd som levererar Högoktanigt tunggung med svensk lyrik om livets verkligheter. Inspirerade av Sigmund Freud, Black sabbath, Kings X och AC/DC.
Är i skrivar fasen för en ny platta som kommer senare i år. Missa inte detta! Kan vara det största som hänt sedan Freud rökte sin första cigarr.

 

INFO:
Vart: 
Trädgår’n, Nya Allén 11
Trädgår’n öppnar: 15:00
Förstaband: 16:00
Ålder: 18 år

BILJETTER:
Fan biljetter: 245:-  Begränsat antal (serviceavgift tillkommer)
Early birds – Rabatterade förköp:
 295:- Begränsat antal (serviceavgift tillkommer)
Förköp:
 345:- (serviceavgift tillkommer)
Dörren: 495:- (biljetter som säljs i dörren på konsertdagen om ej slutsålt)
Samtliga biljetter är ståplats!

Finns mat att köpa på plats

Vi är en kontantfri verksamhet!

Köp biljett

Arrangör

Plats

  • Trädgår'n
  • Nya Allén 11
    411 38 Göteborg
    Sverige

  • Lokal: T1