STARS OF CHRISTMAS

Evenemang - 6 december 2014

STARS OF CHRISTMAS

Julens alla stjärnor samlade på Trädgårn

Sällan har en julshow innehållit så många stjärnor!
I ”Stars of Christmas” på Trädgårn i Göteborg (Premiär 21 november) finns såväl världsartister som lokala storheter.
Artister som Maria Lundqvist, Bosson, Gladys del Pilar, Stefan & Kim och duellerande pianisterna Anna Persson och Angelica Alm från ”Så ska det låta” lovar att bjuda på mängder av härliga låtar och ett rejält nacksving på själva julen.

Deras interna undertitel ”Nu är det fan jul igen” ger en viss distans till julfirande i allmänhet och julsånger i synnerhet.
Som garant för kvalitet rakt igenom svarar regissören Anders Butta Börjesson, ursprungligen från Lindome. Han har regisserat närmare 40 julshower, liksom bland mycket annat årligen återkommande sommarturnén Diggiloo, NK:s prestigefulla modevisningar, en långtradarshow på Hisingen, invigningen av EM i friidrott 2006 och inte minst de första epokgörande säsongerna av Cabaret Lorensberg.
– Vi är stolta över att kunna erbjuda göteborgarna det här fantastiska gänget från slutet av november ända fram till jul, säger Albert Alexandersson på Trädgårn.
Han lovar också att andra stjärnor som såväl Håkan Hellström som Michael Jackson på något vis kommer att dyka upp på scenen varje kväll.

MARIA LUNDQVIST

– Det känns helt underbart att vara hemma i Göteborg igen. Här finns en värme och stämning hos publiken som inte finns någon annanstans, säger Maria Lundqvist.
Hon är navet som showen kretsar kring – där hon för en envis kamp för att hylla julen med att sjunga julsånger, trots att resten av ensemblen har helt andra planer för kvällen.
Just nu kan vi se henne i Colin Nutleys komedi ”Medicinen” och i dagarna har det blivit klart att det blir en säsong två med tv-serien ”30 grader i februari” där Maria har en av de bärande rollerna som en milt sagt neurotisk mamma.
Det är heller inte omöjligt att tv-figuren ”Sally” dyker upp under kvällen på Trädgårn, i ett helt nytt sammanhang.
I våras var Maria med i ”Stjärnorna på slottet”. Tidigare blev hon flerfaldigt internationellt prisad för sin roll i långfilmen ”Den bästa av mödrar” 2005, vilket också resulterade i en Guldbagge. 2010 blev hon årets Karamellodiktstipendiat, Povel Ramels mycket speciella hederspris.
Numera är hon också en uppskattad konferencier och moderator och har turnerat med sin bror med föreställningen ”Min bror och jag” om rädslan lusten och kärleken till livet, med avstamp i att skiljas och i att drabbas av cancer.
Dessutom skriver hon just nu på en drama/komedi-serie ”Kvinnor på gränsen till framfall” som hon också ska regissera, förutom att hon turnerar med föreställningen ”Om att våga flyga”.
Hon har varit med i flera julshower i Göteborg tidigare. Första gången med Triple & Touch på just Trädgårn 2001 och med showen ”Stjärnor på Park 2008.
– För mig är det en utmaning att hamna i en sån här ensemble, där inget är givet från början. Tillsammans arbetar vi fram texter, monologer och sångnummer som tillsammans ska bli en riktigt bra julshow, konstaterar hon.

BOSSON

Han slog igenom 2001 med världshiten ”One in a Million” och hade redan dessförinnan turnerat med både Britney Spears och Kylie Minogue.
Under senare år har Bosson mest turnerat i utlandet, framförallt i det forna Östeuropa, bland annat i Ukraina.
– Jag blev inbjuden att vara med på en barnfestival i Jalta på Krim, precis samtidigt som det var som mest kritiskt med det civila planet som sköts ner över Ukraina. Jag tvekade länge, men är idag rätt stolt över att ha trotsat den rädslan genom att sjunga där tillsammans med barn från en rad olika länder, som Israel, Rumänien, Ukraina, Ryssland och några länder till, med ett klart och tydligt fredsbudskap, förklarar han.
Fast det är idag inte så många som minns hur han första gången, då med sitt riktiga namn Staffan Olsson, slog igenom som Michael Jackson-tolkare i TV4:s ”Sikta mot stjärnorna. Eller när han turnerade i parkerna som smurf i en föreställning som som handlade om de då glödheta smurfarna.
Förra året gav han ut ännu ett internationellt album ”Best of 11 – Twelve”.
– För mig är det ovant att gå in i en ensemble som i den här showen – att underordna mig kollektivet för att tillsammans bjuda på något annorlunda. Visserligen kommer förstås ”One in a Million” att vara med på ett hörn. Men framför allt hoppas jag kunna bjuda på helt nya sidor av mig själv.
– Funderar lite på att sjunga lite Håkan Hellström, nästan lika bra som han själv, säger han.

STEFAN & KIM

De är artistparet som är större i Las Vegas, Florida, Finland, Danmark eller Holland, än de är i Sverige.
– Till exempel har vi fått förfrågan flera gånger från ”Så ska det låta” i Danmark, men aldrig här hemma i Sverige, säger Kim Strandberg som tillsammans med Stefan Arwidson underhållit och spelat tillsammans i exakt 30 år.
– Lika länge som Triple & Touch. Och precis som de gick vi på Musikhögskolan tillsammans och började med att spela på gatan, säger Stefan.
De har bjudit på julshow i Göteborg två gånger tidigare på Kajskjul8. Deras särart är bland annat att de levererar allt från klassisk musik, där Kim hanterar fiolen så att den bokstavligen glöder, till det allra senaste inom såväl hiphop som rap eller för den delen reggae.
– Härligt att vara tillbaka i Göteborg och med helt nya kompisar på scenen. Vi har aldrig jobbat med de andra tidigare och det har redan uppstått många inspirerande nya idéer och möten under repetitionernas gång. Detta kan bli något helt utanför det som vi sysslar med annars, förklarar de båda.

GLADYS DEL PILAR

Hon kan fira 25-årsjubileum som artist och har gjort allt möjligt inom disco, gospel och soul genom åren. Ändå är hon mest förknippat med gruppen Afrodite och låten ”Never Let it Go” som de vann melodifestivalen med i Sverige 2002.
– Det är oförglömligt även för mig – som att jag bröt två revben när vi gjorde låten i Umeå. Och att ordet ”nakenchock” som vi gav upphov till på löpsedlarna (trots att det inte alls var så mycket naket), numera finns med i Svenska Akademiens Ordlista, säger hon.
Hon föddes 1967 i Ecuador men kom som liten till Sverige tillsammans med min syster. De började tillsammans i den Kommunala Musikskolan i Örebro och gick så småningom med i gruppen ”Big Deal”.
När syrran hoppade av för att bli mamma fortsatte Gladys bland annat med att jobba tillsammans med Denniz Pop. Singeln ”Made up my Mind” blev en stor hit 1991, vilket resulterade i att hon turnerade runtomkring i Europa tillsammans med Dr. Alban.
Hon har varit med i uppsättningar av ”Abba the True Story” på Berns, ”Fame” på China teatern och inte minst i ”Rock of Ages” senast på Rondo nu i våras.
Hon har också hunnit med med julturnén Stjärnklart, varit gästkock på Noppe Lewenhaupts
exklusiva klubb Noppe och drivit det egna mat- och musikprojektet ”Sinnenas afton”.
– I det här gänget hoppas jag kunna utmärka mig med min egna stora och riviga röst, samtidigt som jag ingår i gruppen med såväl lite julsång som komik och en och annan smäktande cover, säger hon, som för övrigt stod på Trädgårns scen redan för två år sedan i julshowen ”Rakt över jul” tillsammans med bland andra Claes af Geijerstam.

ANGELICA ALM & ANNA PERSSON

De allra flesta känner igen Angelica Alm från ”Så ska det låta”, där hon varit med i fyra säsonger. Men här har hon med sig en ny duellant i unga pianisten och sångerskan Anna Persson – också från Skåne.
Redan under förkvällen på Trädgårn kommer de att bjuda på pianoduell.
– Det går helt enkelt ut på att vi delar in publiken i två lag som sedan får föreslå precis vilka låtar som helst, vilka Anna eller jag som lagledare ska spela, medan publiken sjunger. Det brukar bli hur roligt som helst, säger Angelica Alm.
Efter fyra säsonger har hon nu tackat nej till en fortsättning med ”Så ska det låta” eftersom hon vill satsa mer på sin egen karriär.
– Jag håller på och spelar in mitt allra första album med egna låtar, förutom att jag är ute och spelar och sjunger i alla möjliga sammanhang, allt för att sprida glädje med musik, konstaterar hon.

Regi: Anders Butta Börjesson
Kapellmästare: Mattias Frisk – keyboard och slagverk, Janne Sjöberg – gitarr och trumpet (ljustekniker), Paul Suchanek – träblås (ljudtekniker)
Kostym: Margaretha Julle
Producenter: Jan Alexandersson & Richard Öhman, Evenemangsdepartementet

För ytterligare information eller intervjuer med de medverkande, kontakta pressansvarige Lasse Råde på 0708-16 97 86.
För mer information om Trädgårn kontakta Albert Alexandersson på 0707-68 86 14.

Köp biljett

Arrangör

Plats

  • Trädgår'n
  • Nya Allén 11
    411 38 Göteborg
    Sverige