Daniel Adams Ray (live) – 18 Feb

Nattklubb - 18 februari 2017

Daniel Adams Ray (live) – 18 Feb

Daniel Adams-Rays senaste album “satte fingret på vår samtid” enligt en enad och hyllande kritikerkår och singeln ”Precis som jag” uppnådde platinastatus. Efter det uppmärksammade Avicii-samarbetet förra året släpptes i maj det första från den kommande EP:n För Er – singeln Isabel.

Nya singeln Isabel handlar om statistiska mirakel; livsöden som korsas och hur människors liv slumpartat flätas samman. Låten är samtidigt en självbiografisk berättelse tillägnad Daniels flickvän sen 10 år tillbaka. Kommande EP:n är enligt Daniel själv en hyllning till livet och den vackra mångfalden av människor som utgör det.

Daniel Adams-Ray är född 1983 i Nairobi Kenya och kom till Sverige 1997. 2002 bildade Daniel den eklektiska och stilbildande hiphopgruppen Snook som släppte albumen ”Vi vet inte vart vi ska men vi ska komma dit” och ”Är”. Parallellt med Snook utbildade sig Daniel Adams-Ray till grafisk designer på Berghs och efter att bandet lagts på is startade han modemärket Lagom Studios. 2010 släpptes Daniel Adams-Rays första soloalbum, kritikerhyllade ”Svart, vitt och allt däremellan” och singeln ”Gubben I Lådan” står sig än idag som den mest streamade låten på svenska någonsin.

2013 kom uppföljaren ”Innan Vi Suddas Ut”, där Daniel i gränslösa övergångar mellan rap och sång “satte fingret på vår samtid” enligt en enad och hyllande kritikerkår och singeln ”Precis som jag” uppnådde platinastatus. Daniel Adams-Ray har även bl.a. vunnit Grammis, P3-Guld, Rockbjörn, MTV EMA och SM i freestylerap.

Datum: Lördag 18 Februari
Ålder: 18+
Tid: 23-04

Köp biljett

Arrangör

Plats

  • Trädgår'n
  • Nya Allén 11
    411 38 Göteborg
    Sverige