ENTER – Den Svenska Björnstammen

ENTER har ett tydligt fokus på upplevelse och en önskan om att ge er gäster en unik show. ENTER kommer vara den självklara mötesplatsen för er som är sugna på det lilla extra varje lördag.

Nattklubb - 9 juli 2016

ENTER – Den Svenska Björnstammen

LÖRDAGEN DEN 9 JULI PRESENTERAR ENTER STOLT DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN (LIVE) PÅ SCEN!

På en gård strax utanför Norrköping har musikkollektivet Den Svenska Björnstammen skapat en egen värld präglad av medborgarlöner, spontana fotbollsmatcher och konstinstallationer. Men framförallt är det här som medlemmarna skapar musik som möjliggör ett liv på helt egna villkor. Nu släpps det tredje albumet.

Den här gången blev det en ny skiva och i samband med skivan så inleder bandet en omfattande turné.

Och det är inte konstigt att musiken blivit en så stor del av kollektivets vardag, även om medlemmarna också ägnar sig åt bildkonst, ljudinstallationer, textil, serietecknande och film. Det är trots allt musiken som gett gruppen möjlighet att införa medborgarlön, vilket innebär att alla sju får samma lön utbetald varje månad, oavsett insats. Det är också musiken som i stor utsträckning bekostar konstinstallationer, seriealbum och annat som de sju producerar. Det enorma genombrottet gruppen fick 2011 med albumet ”Ett fel närmare rätt” och megahiten ”Vart jag mig i världen vänder” förändrade allt och plötsligt var Den Svenska Björnstammen en av landets verkligt stora dragplåster. Uppföljaren ”I förhållande till” (2014) befäste Den Svenska Björnstammens position på den svenska musikscenen och bara ett år senare är det alltså dags för ”Country”.

Det nya albumet föddes i det lite mindre tvåvåningshuset, det röda med vita knutar som du ser strax nedanför det stora vita. Här har Dan, Kim, Petter, Ambjörn, Mattias, Klas och Åke varsin skaparverkstad och det är här de nya låtarna har tagit form. Musiken är lite rappare den här gången, snabbare och inte lika sentimental som sin föregångare. Medlemmarna har vågat mer och peppat varandra att göra saker som de inte vågat förr. Detta gäller inte bara musiken. De har även uppmuntrat varandra att starta ett eget skivbolag. Visionen har funnits där tidigare, men det var först nu verktygen fanns för att förverkliga Våra Inspelningar. Kanske kommer de i framtiden även ge ut andra akter med lokal anknytning.

FÖR GÄSTLISTA/REDUCERAD ENTRÈ fram till 00 SMSa LÖRDAG följt av FÖR/EFTERNAMN plus antal till 72323 T.e.x (LÖRDAG Johan Karlsson +4) eller skriv på väggen på Facebook (OBS inga extra kostnader för SMSet).

Länk till evenemanget: ENTER FACEBOOK

SNABBINFO:
Plats: Trädgår’n Göteborg
Datum: Lördag 9 juli
Tid: 23-04

Varmt Välkomna!

Arrangör

Plats

  • Trädgår'n
  • Nya Allén 11
    411 38 Göteborg
    Sverige