THE GARDEN – FRONDA

Nattklubb - 7 augusti 2015

THE GARDEN – FRONDA

FRONDA Live – The Garden –
Fredagen den 7 augusti presenterar The Garden stolt FRONDA Live på scen!
The Garden bjuder in er till stans härligaste uteservering där vi under sommaren har flyttat ut nattklubben från insidan till utsidan med dans under stjärnorna ända in i småtimmarna.
Sebastian Fronda (alias Fronda) född och fortfarande verksam i Västerås började i slutet av 90-talet sin musikaliska bana. Det första omtalade projektet han medverkade i var ”De 6 apornas Armé”. Konstellationen varade under en kort period innan Fronda fortsatte med musiken både på egen hand och tillsammans med andra lokala rappare och producenter.
Några ep’s, mixtejps och gratis nätmp3or senare så beslöt sig Fronda för att ge ut sitt första fullängdsalbum. I sin första egna studio ”Här bor fan jag” så spelades albumet ”Fortfarande Underjord” in under 2003 och Fronda stod själv för såväl produktion som försäljning.
Studion HBFJ fortsatte att gå varm vilket resulterade i att uppföljaren ”En arme på två ben” kom redan våren 2004. Detta blev också Frondas genomslag då hans första hits ”Rullar fram och ”Mitt rop på hjälp” fanns med på albumet. I samband med detta så beslöt man samma år att göra en nyrelease på ”Fortfarande Underjord” som då kom att heta ”Då Fronda Fortfarande var Underjord” och man lade då till några nya spår, bland annat ”Sitter vid min Barstol som laddades ned från Fronda.se långt över 100.000 ggr!
Under två hektiska sommarmånader satt Fronda tillsammans med sin dåvarande grupp ”Kamphundar” i HBFJ och spelade in det självbetitlade albumet. Direkt efter att inspelningen var klar så åkte Fronda till Frankrike, närmare bestämt Fort Boyard för att spela in Fångarna på Fortet som visades på TV4 våren 2005. Fronda medverkade i laget poeterna som bestod av Olle Ljungström, Stephen Simmonds och Bob Hansson. Direkt hemkommen till Arlanda så åkte Fronda vidare till Piteå för att göra en kultförklarad spelning på Piteå Dansar och Ler.
Datum: Fredag 8 augusti
Tid: 22-03
Plats: Trädgårn
Entré: 140kr

Arrangör

Plats

  • Trädgår'n
  • Nya Allén 11
    411 38 Göteborg
    Sverige