Amaranthe & Dragonforce

Konsert - 29 februari 2024

Amaranthe & Dragonforce

Två nyskapande metalgiganter ingår turnéallians och stannar till på den svenska västkusten.

Svensk-dansk metal med inslag av electronica och brittisk power metal slår sig samman. I samlad trupp tågar Amaranthe och Dragonforce in i Sverige och upp på scenen. Två unikum med varsitt eget sound. Men också två band som delar kärleken till musikalisk äventyrslust och maffighet.

Metalgiganterna i Amaranthe har serverat en säregen tolkning av metal sedan starten 2011. En hybrid av flera av metalgenrens specifika underkategorier, med sådant som metalcore och symfonisk metal nedrört i hårdrocksgrytan. De har också välkomnat elektroniska inslag och poppigare element.

Bandets sjunde album ”The Catalyst” landar på skivdiskarna i början av nästa år. Efter det ger de sig ut på vägarna. Som om det inte vore alldeles nog så co-headlinar de turnén tillsammans med den snabbspelande metalinstitutionen Dragonforce.

Dessa britter har som sina skandinaviska kollegor berikat sin musik med elektroniska ingredienser. Och i det utformat en blixtsnabbt smattrande power metal. Eller om man nu väljer att precisera det som säg speed metal – med bitpop-nyanser. Det kvittar, ingen tänker på sådant bjäfs när detta hejdlöst snabbspelande gäng ger full maskin från scenen. En gnistrande liveshow där de bjuder till, och på sig själva, på alla sätt och vis.

Konserten arrangeras av FKP Scorpio.

INFORMATION
Datum: 29 februari 2024
Tid: 19:00
Plats: Nya Allén 11, Trädgår’n
Åldersgräns: 18 år

Köp biljett

Arrangör

Plats

  • Trädgår'n
  • Nya Allén 11
    411 38 Göteborg
    Sverige