ARCHITECTS (UK) + Support

Konsert - 6 mars 2015

ARCHITECTS (UK) + Support

Architects är bandet som det inte går att värja sig från. Inte från stereon, inte från radion och inte i havet av fans framför scenen. Sedan 2004 har de plågat sina instrument till oigenkännlighet. Men fansen står raka och väntar sig mer. Förståeligt. Senaste bandet spelade i Göteborg var det för ett fullsatt Sticky Fingers. Den 6 mars är det dags för kvartetten från Brighton att återvända till stan för att denna gång inta Trädgår’n tillsammans med Every Time I Die, Blessthefall och Counterparts!
Architects började göra väsen av sig redan 2004 och har med sitt senaste alster ”Lost Forever // Lost Together” säkrat sin plats som ett av de viktigaste banden inom metalcore-scenen. Konstant turnerande världen över, har gjort att de samlat en brigad av fans som bara växer och växer. De har på ett perfekt sätt enat matematisk precision, ekvationsriff och hela världens ilska till en explosiv bomb som briserar i dina öron.

I över 15 år har Buffalo-baserade Every Time I Die ständigt tänjt gränserna med sina sydstatsrock-kryddade metal-riff och halsbrytande hardcore-rytmer. Med sitt senaste album ”From Parts Unknown” fortsätter dessa veteraner utveckla sitt sound samtidigt som de tar musikrecensenter och fans världen över med storm. Få band kan leverera liknande energi live och en ETID-spelning kan nog bäst beskrivas som nånstans mellan party och totalt kaos.

Under sin 10-åriga karriär har Arizona-kvintetten Blessthefall etablerat sig som en ledande kraft inom metalcore-genren. Varje album har varit mer imponerande än det förra och bandets senaste platta ”Hollow Bodies” är inget undantag. Bandet turnerar flitigt världen över och har delat scen med band som As I Lay Dying, Avenged Sevenfold, Bullet For My Valentine och August Burns Red.

Det kanadensiska hardcore-bandet Counterparts har kommit ganska långt sedan de bildades 2007. Efter framgången med deras debutalbum ”Prophets”, signerades de till det inflytelserika skivbolaget Victory Records som släppte deras andra platta ”The Current Will Carry Us”. Men bandets tredje studioalbum – ”The Difference Between Hell And Home” som släpptes 2013 visade sig bli Counterparts största framgång hittills.

Ålder: 18 År på golv / 13 År på balkong
Pris: 275:- + ServiceAvgift
Trädgårn öppnar: 18:00
Konsertlokalen öppnar: 18:00
Konserten startar: 18:30
Arrangör: KB West

Köp biljett

Arrangör

Plats

  • Trädgår'n
  • Nya Allén 11
    411 38 Göteborg
    Sverige