EVERGREY – RELEASEFEST

Konsert - 26 september 2014

EVERGREY – RELEASEFEST

THEY CALL US KINGS…!
Evergrey, ett av Sveriges mest originella metalband släpper ny skiva!

Sångaren & gitarristen Tom Englund gick i veckor och grubblade på hur han skulle få sitt skötebarn på rätt köl igen. Bandets förra album ”Glorious Collision” hade fått honom att tappa inspirationen. Kanske var det det att tre av bandets medlemmar lämnade bandet redan 2010, eller var det kanske att musiken och allt runt omkring till slut bara handlade om den affärsmässiga sidan. Hursomhelst, Tom var inte långt ifrån att kasta in handduken.

Ödet hade dock andra planer för Tom och hans Evergrey. Plötsligt befann han sig tillsammans med sina gamla bandmedlemmar, ett möte som inte var planerat men det mötet resulterade i ny energi för Tom. Så istället för ett avslut, går bandet in i studion och nu med Henrik Danhage (gitarr) & Jonas Ekdahl (trummor) som var medlemmar i bandet fram till 2010 tillbaka som permanenta medlemmar. Inspelningarna resulterade i “Hymns For The Broken“, utan tvekan bandets starkaste album under deras 16-åriga karriär!

Skivan är producerad av Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe, Primal Fear) eftersom bandet instinktivt visste att han var rätt man för jobbet.
Bandet har redan nu släppt sin första singel & video från skivan. En låt med titeln ”King Of Errors” med en video regisserad av Patric Ullaeus (Revolver Production). Inspelningen av videon tog 10 dagar och resultatet är enastående!

Vi firar denna nya skiva med ett fett jäkla releaseparty!
EVERGREY kommer köra en akustisk spelning med gamla och nya låtar och det vill man knappast missa!

Ålder: 18 År
Trädgårn öppnar: 19:00
I priset ingår en signerad skiva. Obs! inget förköp utan man betalar i entrén.

Arrangör

Plats

  • Trädgår'n
  • Nya Allén 11
    411 38 Göteborg
    Sverige