Fricky

Fricky besöker Trädgår'n för en spelning 18 februari

Konsert - 18 februari 2022

Fricky

FRICKY TILL TRÄDGÅRN – FREDAG 18 FEB

Genom en sällsynt förmåga att ta med lyssnaren på en resa till hans inre, har Fricky lyckats trollbinda en bred publik och kommit att bli en av de mest inflytelserika rösterna för sin generation. Under våren släpptes debutalbumet “Fricktion” där den karakteristiska ljudbilden går igen, samtidigt som en stor artistisk utveckling kan urskiljas från de spår som gjorde att hela Sverige bumpade aqua.

Under det senaste årtiondet har den 29-åriga Umeå-sonen, född Erik Friman, gått från att dela ut post och sälja elavtal, till att spela på några av Sveriges största festivaler, sålt ut venues över hela landet och lägg därtill att han även nått erkännande av kritiker och prisats på galor. Med facit i hand är det lätt att förstå den astronomiska framgångssagan som stavas Fricky.

Som artist, producent, låtskrivare och grafiker, har Fricky kunnat skissa upp en idé som är hans egen, med en tydlig tanke om vart han är på väg. Istället för att följa upp framgångarna med EP’n “Aqua Aura” 2018, valde Erik Friman en annan väg; att fokusera på att hitta balans och landa på en hållbar plats som tillät kreativ frihet. Likt lodjurets blyghet har han tagit sin framgång med ett rågat mått ödmjukhet. På sävlig västerbottniska besjunger han ämnen som kärlek, vänskap, maskulinitet och sex – ämnen som sätts samman med den säregna musiken och flyttar gränserna för vad genren är och kan bli.

INFORMATION:
Datum: Fredag 18 Februari
Tid: 19-22
Biljettpris: 275 SEK
Åldersgräns: 18 +

Köp biljett

Arrangör

Plats

  • Trädgår'n
  • Nya Allén 11
    411 38 Göteborg
    Sverige