GRANDMASTER FLASH (US)

Biljetter finns nu till försäljning!

Konsert - 24 februari 2018

GRANDMASTER FLASH (US)

Grandmaster Flash  – ”People, Places & Things” 
Kom och få en Grandmaster Flash-back tillbaka till hiphoppens födelse…
Häng med på ett musikaliskt äventyr tillbaka till genrens barndom och få känslan av att vara mitt i ett funky block party i South Bronx när Grandmaster Flash besöker Trädgår’n i Göteborg med sin alldeles sprillans nya show ”People, Places & Things” lördagen den 24:e februari.
Världens första DJ stärna, mixmästaren, hiphopfadern: Kärt barn har många namn och Grandmaster Flash är stolt över dem alla.  Det var inte bara hip hop han var med och skapade utan hela musikhistorien som han lyckades förändra när han vågade sätta sina händer på 2 vinylskivor som ligger på skivspelarna, så att han kunde manipulera dem som om de vore ett instrument i sig.  Grandmaster Flash växte upp i New York i stadsdelen The Bronx, där han blev fascinerad av både mekanik och musik i tidig ålder. Han byggde sina egna högtalare och mixers i trä & metallslöjden i skolan och när skivspelarna drogs ut på gatan för block parties, imponerade Flash tidigt sin omgivning med sin snabba fingerfärdighet och iskalla kyla. Han var tillsammans med Kool Herc och Africa Bambaataa en del av den Heliga Treenigheten av Hip Hop Pionjärer – och Flash var även den mest tekniskt skickliga av de tre.

”Flash is Fast – Flash is cool” – Flash är snabb, Flash är cool. 
För att hjälpa till på mikrofonen, lanserade han rapparna ”The Furious Five”, som blev stjärnor innan rap ens hade släppts på skiva . Gruppen ”Grandmaster Flash & The Furious Five” funkiga och socialrealistiska hit ”The Message” blev en mega-hit världen över 1982, som även Rolling Stone Magazine har utsett till den mest inflytelserika hiphop låten någonsin, men lika viktig är låten ”The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Steel” där han mixar och scratchar bättre än någon annan vid den tidpunkten och sätter DJn i förgrunden. Grandmaster Flash är ett legendariskt namn och hade redan lyfts fram av pop/rock gruppen Blondie 1981 i deras låt ”Rapture” som även av en del anses vara den första raplåten som någonsin spelades på MTV, I låten sjunger Debbie Harrie ”Flash is fast, Flash is cool” och ger props till den store mästaren. Hans stjärnstatus har inte slocknat under åren, tvärtom år 2007 blev han och The Furious Five invalda i USA Rock & Roll Hall of Fame och året 2009 kunde man lära sig scratcha som Flash i TV-spelet DJ Hero.  Den största bekräftelsen kom dock förra året i Netflix-serien ”The Get Down” om hip hop födelsen. Flash agerade både konsult till TV-serien och kom även att gestaltas  som egen karaktär i serien i form av den gudfader och läromaster som han är och blev en mentor till de yngre hjältarna på deras äventyr i serien.

Trädgår’n kommer att likna en scen ur ”The Get Down”
när Grandmaster Flash presenterar sin helt nya show ”People, Places & Things”. Han är en musikalisk mästare med sina breakbeats och scratching och är här för att sprida glädjen som han fann i de tidiga blockparty festerna som han spelade på under 1970-talet. Det här är hans första show spelning i Göteborg sedan exakt 33 år sedan på Kåren, Denna gång har han en visuell dimension inkluderad i sitt DJ-set så att både ljud och bild ger känslan av att uppleva ”människorna, ställena och sakerna” som har bidragit till att skapa ikonen Grandmaster Flash. Således kommer allt från musik till dans och kläder se ut som en scen tagen från The Get Down. Så häng med och få en Grandmaster Flash-back till hip hop födseln när den stora mästaren står bakom skivspelarna och mikrofonen på Trädgår’n lördagen den 24 februari 2018.

http://www.gp.se/kultur/kultur/hiphopikonen-kommer-till-g%C3%B6teborg-1.4905463

INFO:
Ålder: 18 år
Dörrar: kl 19.00
Support: DJ Kristus
Show: kl 21.00

Vi är en kontantfri verksamhet!

Varmt välkomna!

Köp biljett

Arrangör

Plats

  • Trädgår'n
  • Nya Allén 11
    411 38 Göteborg
    Sverige