The Jesus and Mary Chain

Missa inte denna kväll då Trädgår'n fylls med härlig indimusik! Biljetter nu till försäljning!

Konsert - 6 oktober 2017

The Jesus and Mary Chain

Få band har varit så inflytelserika som The Jesus and Mary Chain och nu är det äntligen klart – i höst gästar de skotska indielegendarerna Göteborg och i ryggen har de sitt första album på nitton år, det hyllade Damage and Joy, likväl som en diskografi som är få förunnat.

Med influenser från bland andra The Stooges, Ramones, Einstürzende Neubaten och The Shangri-Las bildade bröderna Jim och William Reid vad som skulle bli en av åttio- och nittiotalens mest hyllade akter i East Kilbride 1983. Med debuten Psychocandy etablerade de sig omedelbart och albumet nämns regelbundet som bland de starkaste debutsläppen genom tiderna, med en kreativitet och ombytlighet som har kommit att följa bröderna genom karriären.

Det går inte att överskatta hur mycket The Jesus and Mary Chain har betytt för alternativ musik genom åren – både genom de otaliga band de influerat med sitt karakteristiska sound, men även då deras tidiga framgång lade grunden för Alan McGees skivbolag Creation Records, som kom att ge världen band som My Bloody Valentine, Oasis och Super Furry Animals.

Efter att till slut ha splittrats 1998 slöt bröderna Reid åter fred 2007 och återförenades på Coachella samma år. Men det är först nu, 10 år senare, som de bjuder på ny musik i form av Damage and Joy som spelades in med producenten Youth och släpptes tidigare i år till hyllningar världen över.

Den 6 oktober står de på svensk scen för första gången sen återföreningen när de gästar Trädgår’n i Göteborg. En av konserthöstens absoluta höjdpunkter.

Support denna kvöll är inga mindre än Cold Cave!

INFO:
Ålder: 18 år
Biljetter: 460 + service = 495.-
Dörrar: kl. 18.00
Support: ca kl 19.30
Main act: ca kl. 20.40

Restaurang LIVE!

Trädgår’ns restaurang för alla konsertkvällar i höst!

Hela hösten kommer fyllas med allt från rock- till pop konserter hos oss på Trädgår’n. Nu passar vi på att öppna vår restaurang LIVE! i samband med dessa! Ät, drick och förfesta med oss, den perfekta uppladdningen innan du går på konsert. Tillsammans sätter vi stämningen inför kvällen!

Boka: Ring 031-10 20 80 eller maila boka@tradgarn.se
Restaurangen öppnar: 18:00(2 timmar innan konsertstart)
Mer info se: HÄR!

LIVE! banner 800x500

Varmt välkomna!

Köp biljett

Arrangör

Plats

  • Trädgår'n
  • Nya Allén 11
    411 38 Göteborg
    Sverige