TRETTONDAGSKONSERT

Konsert - 5 januari 2023

TRETTONDAGSKONSERT

Traditionsenligt firar vi det nya året tillsammans i en gnistrande konsert fylld av musikaliska pärlor, oförglömliga musikalnummer och opera i världsklass. Kvällens gästartister är GöteborgsOperans stora Primadonna, den hyllade sopranen Carolina Sandgren och Anton Ljungqvist, barytonen som fängslat den svenska publiken genom sin mäktiga stämma och exceptionella scennärvaro.

Carolina Sandgren, sopran
Antons Ljungqvist, basbaryton
Finn Rosengren, dirigent
Göteborg Wind Orchestra
Torsdag 5 jan kl 18.00 – 20.00 ca
Dörrar öppnar: 17.15
Trädgår’n, Göteborg

OBS:
Igår fick vi det tråkiga meddelandet att en av kvällens solister, Carolina Sandgren, är sjuk. Vi fick snabbt finna en ersättare och idag kan vi presentera Negar Zarassi!
Hon är en svensk-iransk sopran som rör sig fritt mellan olika musikaliska genrer från opera, folkmusik, jazz till popmusik både på scen och på TV. Genom sin medverkan i Persia´s Got Talent 2019 fick hon ett stort globalt genomslag hos den persiska befolkningen och under hösten 2022 kunde vi se henne i Don Juan på Göteborgs Stadsteater. Tillsammans med Anton Ljungqvist, Negar Zarassi, dirigent Finn Rosengren bjuder Göteborg Wind Orchestra på en gnistrande Trettondagskonsert

Anton Ljungqvists register är basbaryton och han är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Han är en återkommande solist på nordens olika operahus och konsertscener. Han har gestaltat roller på bland annat GöteborgsOperan, Wermland Opera, Folkoperan, Den Nye Opera i Bergen, Malmö Opera och Nationaloperan i Bergen i bland annat La Traviata, Barberaren i Sevilla, Figaros bröllop och Askungen. I sin konsertrepertoar har Anton bl.a. Brahms-, Mozarts- och Daurés Requiem, Bachs Johannespassion, Mozarts Kröningsmässa och L-E Larssons Förklädd gud. Anton sjunger denna säsong Amonasro i Aida på Wermland.

Finn Rosengren är välkänd sedan sin mångåriga gärning som kapellmästare på Stora Teatern och därefter som dirigent på GöteborgsOperan. Finn har ett stort engagemang för musik av svenska tonsättare från olika perioder och har också bland annat tilldelats Kungl. Musikaliska Akademiens pedagogpris.

Göteborg Wind Orchestra är en modern och nyskapande blåsorkester. GWO kännetecknas av sin musikaliska bredd, samspelthet och sina gränsöverskridande samarbeten. Orkestern tar regelbundet emot nationella och internationella dirigenter och solister ur olika genrer.
I orkesterns uppdrag ingår även att ge barn, unga och det ideella musiklivet inspiration, ny konstnärlig kunskap och locka till ökat deltagande. GWO lyfter blåsmusiktraditionen som konstart och tar blåsmusiken in i framtiden.

Huset är handikappanpassat, vänligen ta kontakt med vakter eller annan personal på plats för att få tillgång till hiss/handikappanpassad toalett. Vid bokning av handikapplatser maila till mail@gwo.se så hjälper vi dig.

Välkomna!

Köp biljett

Arrangör

Plats

  • Trädgår'n
  • Nya Allén 11
    411 38 Göteborg
    Sverige